Bornholm rundt i havkajak

 

Det er med stor beklagelse vi må meddele, at Bornholm Rundt i Havkajak ikke afvikles i 2019.
Vi er kommet i mandskabsmangel og vælger derfor at aflyse stævnet i 2019. vi vil i løbet af 2019 vurdere, om vi er i stand til at afvikle stævnet i 2020.
Forhåbentlig på gensyn.
Mange rohilsner Bornholms Kajakklub

 

Stævnet arrangeres af Bornholms Kajakklub.
siden revideret 28-11-2019)


Bornholm Rundt i Havkajak
er en motionstur rundt om Bornholm fordelt på 4 etaper, det er en fascinerende, smuk og udfordrende tur rundt om øen.
Turen består af høje klippevægge, hyggelige byer, fiskerlejer og lange sandstrande.
Lokalekendte guider vil fortælle om turen rundt om øen.

Man skal forvente at bølgehøjden er større end i dagligt rofarvand, så evner svarende til EPP2 er et krav, gerne højere.

Vi holder pauser i idylliske kystbyer og der er god tid til at bade og spise.

Din bagage transporterer vi rundt på øen mellem overnatningsstederne, du skal blot have skiftetøj, badetøj og dagens forplejning med i kajakken. Overnatning sker på to "primitive" og en fuldt udrustet campingplads.

Etaperne

  1. dag Rønne – Allinge
  2. dag Allinge Svaneke
  3. dag Svaneke Raghammer
  4. dag Raghammer Rønne

Der roes i tre klasser en på 5 - 6 og 7 km i timen , Alle klasser starter samme tid og overnatter sammen - så alle er samlet under morgen- & aftensmaden. Der er guider der viser vej og fortæller om de områder vi passerer undervejs.

Overnatning I eget telt på 2 "primitive" og en veludstyret campingplads. Torsdag nat bor vi på græsplænen for Folkemødet i Allinge. Fredag nat bor vi på den hyggelige Hullehavn Camping i Svaneke, og lørdag på Raghammer.

Bagage transporteres mellem overnatningsstederne max. 3 stk. pr. deltager (telt, sovepose og en taske/rygsæk), så du ikke skal ro i en ”synkefærdig” havkajak.

 

Vælg mellem 5 km. gruppen, 6 km. gruppen eller 7 km. gruppen .

5 km. gruppen er for dig, som har ipp2 og evt på vej mod ipp 3 eller blot ønsker et roligt rotempo.
Gruppen hvor der tages højde for roere på dette niveau i forhold til rotempo samt vind og vejr, hvor tempoet er ca 5 km i timen

6 km. gruppen
er for dem der ligger på ca 6 km i timen på en normal dag med jævn vind,

7 km. gruppen
er for dig, som er på ipp3 niveau eller mere. Her er tempoet lidt højere, ca 7 km i timen på en almindelig dag med jævn vind.

Vindstyrke 9m/s
Ved vindhastigheder på ca 9 m/s kan du blive udfordret på vind og bølger, og kravet til dine evner svare til epp3 niveau, vi kan her dele op i mindre grupper, så grupperne bliver mere homogene.
Som udgangspunkt ror begge grupper den samme strækning, men viser vejret tænder, finder vi alternativt rofarvand for dem der ønsker dette. Vi arrangerer transport til det alternative rofarvand.

De to grupper starter, spiser frokost, og slutter samme sted.
At vi spiser samme sted gør at der er mulighed for at skifte gruppe undervejs.

I begge grupper er der guider med stor roerfaring, ipp3-niveau samt bcu4. Der er hjælpere på land, som holder øje med roerne på vandet og har kontakt til guiderne. Hjælperne på land er desuden behjælpelige med transport, såfremt der er nogen der udgår under vejs, og vil blive transporteret til dagens destination.

Det er selvfølgelig ikke alle steder man kan komme til i bil, så det kan indebære trækning/bæring af kajakken et stykke. Det er ej heller alle steder man som roer kan komme i land, men det er her beslutningerne om at ro den pågældende strækning, bliver taget ved morgenbriefing, til pauserne og under vejs.
Guiderne er selvfølgelig til for at hjælpe, guide om turen og om sikkerheden.
Husk at deltageren altid er kaptajn i egen kajak, det forventes at du kender dine evner, og at du har dit eget sikkerhedsudstyr i orden.

 

Deltagelse sker på eget ansvar og risiko!

Er du nysgerrig for at vide mere om turen rundt om Bornholm kan du læse mere under de 4 etaper, og i stævnehåndbogen.

Kontakt om stævnet i 2020 Formand Max Jensen via mail: max.jenzen@gmail.com eller tlf. 53 64 03 23

 

Deltagerbegrænsning max. 100 deltagere. 

Bornholm rundt i Havkajak sponsoreres af